Не трябва да има политическо вмешателство и назначения при управлението на европейските фондове.

Това заяви вицепремиерът по управление на европейските фондове и водач на кандидатдепутатската листа на "Коалиция за България" в Русе Меглена Плугчиева.

Тя коментира изказването на лидера на ДПС Ахмед Доган в с. Кочан.

Плугчиева е допълва, че по различните програми на ЕС може да се кандидатства единствено и само по определените процедури и правила.

"Изключително важно е да няма конфликт на интереси и политически обвързани хора, които се назначават в администрацията за одобряване на проекти по европейските програми", подчертава Плугчиева.

"Дошло е времето на експертно отношение и контрол към еврофондовете и Брюксел ни следи под лупа при всякаква политическа намеса", посочва Меглена Плугчиева.

Управлението във вертикално отношение трябва да бъде сведено на по-ниско - на местно ниво, смята Плугчиева. Според нея малките проекти до определен праг трябва да се одобряват от регионалните структури на ведомствата. Докато по-големите да си останат на централно ниво в София. По този начин ще се облекчи администрацията и проектите ще се разглеждат и одобряват по-бързо, допълнила тя.