Решението на СГС да не се регистрира партията на Слави Трифонов е малоумно. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Тошко Йорданов, сценарист на шоуто.

Това е политическа поръчка, изтъкна той. Няма основания да не се регистрира партията. Няма да си сменим логото, подчерта Йорданов.

Ако ВКС потвърди решението на СГС Слави Трифонов ще регистрира нова партия. Филип Станев заяви, че в девет партии има цветовете на националното знаме. Търси се под вола теле, убеден е той.

Господин Трифонов е много заможен човек, така Станев отговори от къде се финансира партията му.

Слави се зарича едни цветове да не го спрат

Слави се зарича едни цветове да не го спрат

Той определи като безумно и незаконно решението на съда

Припомняме, че на 6 декември съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това било забранено в чл. 5 на Закона за политическите партии.

След това шоуменът изрази позицията си във "фейсбук" страницата си като заяви, че ако ВКС откаже да регистрира партията му заради логото, той ще създаде нова партия. Едни цветове нямало да откажат. 

Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава"

Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава"

Причината - логото на партията с цветовете на българското знаме

Припомняме, в началото на месец ноември сценаристът от "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов внесе документите за регистрацията на ПП "Няма такава държава" в Софийския градски съд. Това стана след учредяване на партията при закрити врата месец по-рано.

Още при учредяването юристи изразиха съмнения за името на партията, което може да се възприеме като уронващо доброто име и престиж на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, бивш депутат и премиер, името "Няма такава държава" е в нарушение.

"Няма такава (хубава) държава"

"Няма такава (хубава) държава"

Графичното изображение - синя ръка с цветовете на българското знаме