По покана на номинирания за министър-председател от Коалиция за България Пламен Орешарски на работни срещи в Народното събрание са поканени експерти от четири партии. Това са „Атака", „България на гражданите", ВМРО и „Глас народен". Разговорите започват в 09:00 часа в сградата на Народното събрание.

Заедно с експерти от Коалиция за България поканените експерти ще обсъдят аспекти от програмните приоритети за управленския мандат 2013 - 2017 г.

Пламен Орешарски е готов на 90% с кабинета, а днес се очаква да стане ясен и съставът на новото правителство. Вчера стана ясен и първият сигурен министър в кабинета „Орешарски" - това е Таня Андреева, която е шеф на болница „Шейново". Тя ще поеме здравното министерство.

Очаква се Пламен Орешарски да обяви състава на кабинета си днес по време на националния съвет на БСП.

Също вчера, въпреки изпратеното до медиите съобщение от БСП, че канят експерти от ВМРО, от там на свой ред изпратиха информация, в която посочиха, че партията е научила от медиите, че ще участва в разговори за следващото българско правителство.

ВМРО-БНД няма срещи с БСП по повод съставяне на кабинет. За да има такива срещи, те трябва първо да се организират и насрочат, подчертаха от пресцентъра на партията на Красимир Каракачанов.

Вчера председателят на парламента Михаил Миков обяви, че има готовност да свика извънредно заседание на НС във вторник.