Нашето послание е хората да поддържат българската православна вяра като противодействие на агресивната ислямизация у нас.

Това каза в силистренското село Смилец лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който присъства на освещаването на православния храм "Св. Йоан Кръстител".

Храмът е построен на мястото на съборена през шейсетте години на миналия век църква, основно с дарения на Сидеров и на придружаващите го днес при посещението в Смилец кандидати за членове на Европейския парламент от "Атака" Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов, предаде БТА.

"Този храм ще остане вечен, както е вечна вярата, традицията и националната идентичност на България и днес за мен е огромен празник, защото ние приключваме кампанията с освещаването на един храм, с което противостоим на турцизирането на България", заяви Сидеров.

Според него "Атака" е единствената партия, която е дискутирала европейски проблеми в кампанията за евродепутати."Останалото бяха партийни ежби", обобщи Сидеров.

Той смята, че в изборите трябва да бъде обърнато голямо внимание върху контрола на секциите, броенето на бюлетините и обобщаването на информацията, защото "има данни за голямо изкривяване на вота, фалшификации и купуване гласове".
"Там трябва да бъдат насочени усилията - не само нашите, а и на цялата общественост", призова Волен Сидеров.