Татяна Дончева дава решение на казуса как да бъдат пренесени в една лодка вълк, овца и купа сено. Това става в представения предизборен клип на кампанията със слоган в подкрепа за решителен и отговорен президент.

Освен с клип и сайт кампанията стартира и с фейсбук игра. В ролята на кормчия е кандидатът за президент и лидер на Движение 21 Татяна Дончева. В клипа специално участие имат три вълка. „Животните са истински”, заяви предварително Дончева и уточни, че не са били упоявани по време на снимките.

С най-добро екранно поведение се е доказала овцата – която стоически издържала крепенето на лодката, редом с най-големия си враг – вълкът. „Най-добре се държеше овцата – тя не мръдна”, коментира Дончева.

Така, въпреки че мрази ранното ставане лидерът на "Движение 21" е била на крак в четири часа сутринта за заснемането на клипа на язовир „Искър”.

Участниците в клипа - три вълка, специално селектирани и опитомени на 80% за нуждите на българската киноиндустрия, са били придружавани от своите дресьори. Но въпреки това заради снимките с дрон, се е наложило Дончева да пребивава в една лодка с въпросните вълк, овца и купа сено по средата на язовир Искър и то рано сутринта.

Иначе за главните герои Дончева призна, че единият от вълците е бил по-кротък и възрастен, другият по-яростен, а третият е бил младо вълче. Всички те са влезли в роля за екранизацията на невъзможния за разрешаване казус.

„Трябваше да правим снимки в близък план, в който трябваше да се наместим върху тази лодчица – операторът, асистентът му, режисьорът, аз и вълка и овцата, плюс балите сено”, посочи Дончева. По думите й всичко това е било огромно предизвикателство, предвид клатенето на лодката при преместването на операторите. Така резултатът от снимките за главната героиня е само мускулна треска – неизвестно от какво.

„До този момент не просто не бях управлявала лодка, но и не бях виждала как се управлява”, посочи кандидатът за президент. „Съдържанието на клипа е контрапункт на известна електронна игра, в която се пренасят от един бряг на друг – вълк, овца и купа сено, като в клипа решаваме тази невъзможна задача, да ги превозваме заедно”, коментира още Татяна Дончева.

В помощ на клипа идва и игра със същия казус за решаване във Фейсбук. Освен това за старта на кампанията е предвидена и интернет страница Tatianadoncheva.info, в която е публикувана основна информация за кандидат-президентската двойка Татяна Дончева – Минчо Спасов, актуални новини и събития с тяхно участие.

Стремежът на клипа е да покаже, че кандидат-президентската двойка се стреми да намери решение на невъзможни задачи и проблеми, за които мнозинството от българи считат, че е невъзможно да бъдат оправени.

Нашето присъствие на балотажа показва всички изгледи ГЕРБ да бъде преборен на тези избори. Така Дончева коментира възможна битка между нея и другата жена кандидат за президент – Цецка Цачева. Според Дончева, въпреки че ГЕРБ има организационно предимство на тези избори, шансовете са в полза на техните кандидатури - нейната и на вицепрезидента Минчо Спасов.

ГЕРБ създаде достатъчно негативизъм срещу себе си, който се олицетворява и от Цецка Цачева като една от основните фигури на ГЕРБ и проводник на политиката на ГЕРБ във всички сфери, за да приемем, че резултатът ще бъде добър”, коментира Татяна Дончева.

По мнението на Татяна Дончева казаното от премиера Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако кандидатът Цецка Цачева не спечели още на първи тур, издава неувереност, заплаха към своите, че ако не бъдат достатъчно активни по време на изборите и не постигнат достатъчно добър резултат, те ще бъдат заплашени от предсрочни избори. Той плаши българския народ, като пиарите му сигурно са му внушили, че българите не искат прекалено много избори”, коментира още Дончева.

Татяна Дончева бе категорична, че приема кандидат-президентската надпревара като олимпийско състезание, в което всеки да си бяга в коридора, а победата е за по-добрия, по-сръчния, по-можещия.

„Ако публика на нашето състезание с г-жа Цачева е Божидар Димитров, аз трябва да призная предварително поражението, но тъй като силно се надявам и съм убедена, че българският народ не се състои от божидардимитровци, а от хора, които имат очи, уши и ум – да гледат, да чуват и да разсъждават. Аз смятам, че е безпредметно да убеждавам българския народ, че аз съм по-добрият кандидат. Аз съм просто по-добрият кандидат”, коментира още Дончева.

*Платена публикация