Корман Исмаилов опроверга информациите, че реформаторите са обсъждали президентските избори на срещата си с премиера Борисов.

Президентските избори не били тема на срещата в Министерския съвет, категоричен бе лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) пред журналисти пред централата на БЗНС, където реформаторите се събраха за лидерска среща.

Припомняме, че по-рано премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов свика реформаторите на среща в Министерския съвет. По непотвърдена информация срещата била за обсъждане на обща президентска кандидатура. След продължилите близо 2 часа разговори, реформаторите си тръгнаха през задния вход, избягвайки срещата с очакващите ги журналисти.

Реформаторите се изнизаха през задния вход след среща с Борисов

Реформаторите се изнизаха през задния вход след среща с Борисов

Те се скриха от медиите след 2 часа разговори

Корман Исмаилов обясни, че по време на срещата в МС са обсъдили приоритетите за новия сезон. Потвърдихме ясна политическа воля за продължаване на реформите, обяви той.

Корман Ислаилов обясни, че ще излязат с декларация, в която ще има по-подробна информация за проведената среща.

Той припомни, че реформаторите са в процедура за номиниране на кандидат-президентска двойка. Самият Исмаилов обаче подчерта, че не е сигурен, че днес ще стане известен кандидатът, тъй като няма пълна консолидация зад един кандидат. Имало позиции „за” и „против”. Корман Исмаилов обаче е оптимистично настроен, тъй като лека-полека след всяка среща напредват. „Мисля, че скоро ще има бял пушек”, отсече Корман Исмаилов, намеквайки за процедурата по избор на нов папа във Ватикана. Колко скоро обаче ще се случи това той не посочи.

По думите му „Народна партия „Свобода и достойнство” е дала пример като е изтеглила неговата кандидатура и по този начин облекчила процеса. „Имаме много добри кандидатури и е много трудно. Аз не бих гласувал против никоя от тях”, заключи Корман Исмаилов и влезе за лидерската среща, която се провежда.

След него пристигна и Найден Зеленогорски.

Не се обсъждат въпросителни, ироничен Радан Кънев към срещата в МС

Не се обсъждат въпросителни, ироничен Радан Кънев към срещата в МС

Лидерът на ДСБ припомни, че не участва във формати на мнозинството

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също се появи. Пред медиите той обясни, че не е бил в Министерски съвет, тъй като формацията му е в опозиция и не участва в срещите на мнозинството.

Запитан какво очаква от лидерската среща, Кънев заяви: „Доколкото тази среща не трябваше да бъде оповестявана пред медиите, не мисля да коментирам пред медиите”.

Коментари пред журналисти отказа категорично и Меглена Кунева.