Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос от журналисти в Генерал Тошево за последните скандали във властта. Румен Радев е песимист спрямо заявените амбиции на бизнесмена Васил Божков за нов политически проект: той би бил трудно реализиуем и несериозен.

Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя се потвърждава от представители на правителството, въпреки опитите за неглижиране на фактите, заяви Румен Радев.

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Томислав Дончев отказва да разказва приказки като Шехерезада

Той подкрепи колежката си Десислава Танева

Помолен да коментира видеозаписа, от който става ясно, че земеделски производители са получавали повече от полагащите им се средства от европейските фондове, държавният глава заяви, че министър Танева е изрекла на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близките до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамата. "Европейските средства трябва да се разпределят прозрачно и да достигат до работещите стопани, до най-дребните и до средните производители", посочи президентът. По думите на Радев има опити да ни накарат да вярваме на думи, но това няма как да стане.

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

Искат народен вот на недоверие

"При тези скандали, за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България", подчерта още президентът.

Относно евентуалното удължаване на извънредната епидемиологична обстановка държавният глава заяви, че все още няма ясни критерии за действията, които се предприемат в борбата с коронавируса. "Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук за е мен големият риск", допълни президентът.

Държавният глава бе на посещения в Генерал Тошево, където се срещна с представители на местната власт. Държавният глава се обяви за по-голяма финансова самостоятелност за местните власти за успешна регионална политики и по-голямо качество на обществените услуги. Според Румен Радев стимулирането на децентрализацията ще доведе и до по-активна ангажираност от страна на гражданите, а и до по-висока събираемост на данъците.

Румен Радев: Хората излизат от хипнозата след насажданата паника

Румен Радев: Хората излизат от хипнозата след насажданата паника

Ако не помогне на нуждаещите се, държавата губи смисъл за своите граждани

В Генерал Тошево президентът почете паметта на двама пилоти, които през 1986 г. след авария при учебен полет със самолет МИГ-21У извеждат машината извън пределите на града, за да спасят жителите му, както и посети и Добруджанския земеделски институт.