Поредната фаза на драстичните прояви на завладяната държава. Това видя бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова в конституционната криза. Пред bTV тя видя зависимости, които Калин Стоянов гарантира.

Става въпрос за едни 2 месеца на този служебен кабинет, подчерта Бъчварова. Ключът е в сложните отношения в ДПС, смята тя и заподозря, че ДПС на Пеевски държи на вътрешния министър. Няма как следващо правителство да мине, ако в състава е Калин Стоянов, по мнението на бившия вътрешен министър. В последните дни се е разигравал театър с изявленията на Стоянов, че не е получил покана, по думите ѝ.

Има един сценарий, който е много видим, каза още Румяна Бъчварова. Видима и драстична проява на политически натиск, според нея, е полицейският протест под прозорците на държавния глава.

Президентът не бил нотариус, който да заверява чужда воля

Президентът не бил нотариус, който да заверява чужда воля

Според Пламен Киров предсрочните избори не могат да се отлагат прекалено дълго

Ситуацията изисква политически решения, по мнението ѝ. Държавният глава с действията си показвал последствията от измененията в Конституцията. Парламентът трябва да се събере и да прекрати ваканцията си, защото ситуацията е критична, категорична бе Румяна Бъчварова. ГЕРБ не може да продължи да мълчи, смята още тя.

От днешната среща при Ахмед Доган Бъчварова очаква някакво решение на кризата. А изходът от кризата за нея е преназначаване на Димитър Главчев за премиер, без Калин Стоянов да е вътрешен министър.

Има ли Румен Радев все пак избор от домовата книга?

Има ли Румен Радев все пак избор от домовата книга?

От ГЕРБ и ДПС не са коментирали ситуацията след отказа от указ