Политическият съвет на партията "Ред, законност и справедливост" ще обсъди утре на извънредно заседание възможността да се блокира границата край Свиленград, за да предотврати евентуално двойно гласуване в деня на изборите за Народно събрание.

Това съобщи днес в Хасково лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от БТА.

Той пристигна в града, за да представи кандидатите на партията за народни представители в региона и да открие предизборната кампания в областта.

На предстоящото заседание ще обсъждаме възможността да се противопоставим на това, което готви Ахмед Доган в Турция срещу България, каза Янев.

По думите му лидерът на ДПС замислял сценарий, според който около 200 хиляди души щели да гласуват в разкритите 127 секции в Турция, а след това една голяма част от тях щели да бъдат извозени към България, за да може да се получи двойно гласуване.

"Това е сценарият, който замисля Доган и ние ще направим всичко възможно, за да го предотвратим", заяви лидерът на РЗС. Той посочи, че неговата партия е против това в Турция да бъдат разкрити толкова секции за гласуване.

Янев каза още, че е информиран за присъединяването на структура на партията "Атака" в Хасково към РЗС.

Той добави, че не само от "Атака", но и много членове и симпатизанти на други партии виждат в РЗС нова кауза, способна да консолидира всички български граждани, които са срещу корупцията и "срещу този тотален разпад на държавността". Той отбеляза, че те са добре дошли в ръководената от него политическа сила.

Водач и мажоритарен кандидат на РЗС от района на Хасково е Иван Стаматов - досегашен народен представител. Общо 14 са кандидатите за депутати в листата на РЗС.