Димитър Стоянов оглавява листата на Атака за евроизборите. На второ и трето място са Слави Бинев и Десислав Чуколов. В тяхно присъствие лидерът на партията Волен Сидеров подаде документите за регистрация в ЦИК.

След регистрацията той изтъкна, че Атака е единствената партия, която 20 дни преди изборите има програма. Основното лого на Атака ще бъде „Не на Турция в ЕС", съобщи Сидеров и каза, че в момента Атака е запознала обществеността в страните от ЕС с геноцида, нанесен на българската народност.

„Ние предявяваме претенция пред Турция за 50 млрд. евро" за причиняването на този геноцид, каза Сидеров. Той съобщи още, че кампанията ще бъде официално открита в Батак, където в събота и в неделя се отбелязва годишнината от априлското въстание.

Следващата седмица Атака ще проведе кампания в Източна и Североизточна България, а след това и в Южна. Сидеров каза, че залага много на първите трима в листата и подчерта, че Димитър Стоянов е човекът, който накара ЕК писмено да заяви, че не е вземала решение да се затварят блоковете на АЕЦ „Козлодуй".

Слави Бинев направи много да защити целостта на българската църква, а Дисислав Чуколов - зам.-председател на Атака и евродепутат, представи пред европарламентаристите състоянието на българските пенсионери.

Като основни опоненти в предизборната надпревара Волен Сидеров посочи на първо място ДПС и останалите партии от управляващата коалиция - БСП и НДСВ, които по думите му показват много лошо престъпно управление.

Лидерът на Атака изтъкна социологическите прогнози, според които Атака ще спечели 4 места в европарламента и каза, че се опасява на добър резултат и добро присъствие в ЕП.