Милошевич издържа 64 дни! Орешарски, а вие колко." С този плакат 47-мият ден на протести срещу правителството показа, че няма намерение да спре борбата си за оставка.

За пореден ден пред сградата на Министерски съвет тъпани, вувузели, и мощни викове „оставка" огласят жълтите павета. Малко след 19 часа движението бе спряно, а на площада и около президентството имаше около 100 - 200 души.

Постепенно прииждат и нови протестиращи, като един час след официалното начало - 18.30 часа, на протеста те са около 1000.

Последните дни обаче стартът на демонстрациите е по-късен и се очаква около 20:00 часа, когато митингът прерасне в шествие, то да достигне максималната си бройка за деня.

В центъра на столицата отново е горещо, но за разлика от вчера по-ветровито, което допринася за малко по-големият брой протестиращи, в сравнение с вчера.

„Когато беззаконието става закон, протестът става граждански дълг. Оставка и избори", гласи един от лозунгите на днешния протест.

Забелязват се плакати против АЕЦ Белене, руските интереси в България и планираният заем от 1 млрд. лв., който се очаква да бъде окончателно гласуван до края на седмицата с актуализацията на бюджета.

В 20:00 часа нарамени с национали трибагреници и флагове на ЕС и предвождани от ударния оркестър, който за пореден ден е основна атракция на протеста, събралите се протестиращо потеглиха към Народното събрание, а минути по-късно бе пуснато и движението по бул. „Дондуков".

МВР обяви, че към 19.30 часа около 300 души са се събрали  пред Министерски съвет. Обстановката е спокойна. Няма данни за нарушения на реда. Полицейски служители охраняват протестните действия, съобщи МВР.