Дългата ръка на ГЕРБ видя лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров при търканията в патриотичната коалиция.

ГЕРБ като че ли имат полза от това да не сме единни, коментира той в кулоарите на парламента. Или поне такова му било усещането.

Медиите били насочвани да се занимават с темата ще има ли коалиционен съвет и дали трите формации ще се явят заедно на изборите. Хората не лягат и не стават с този въпрос, каза още Сидеров, според когото темата се повдигала изкуствено.

НФСБ: От "Атака" подвеждат медиите за заседанията на Патриотите

НФСБ: От "Атака" подвеждат медиите за заседанията на Патриотите

Опровергават обвиненията на Волен Сидеров

Вчера го питали защо не е на коалиционен съвет, а той обяснявал, че никой не го е канил, а медиите дебнели патриотите за коментар след поредните разговори.

След разследване на ТВ Алфа станало ясно, че депутати от НФСБ и ВМРО подшушнали на медиите за такава среща. Каква е тази игра не мога да кажа, недоумява лидерът на националистите. Не е много здрава обстановката, но няма нищо фатално, подчерта Сидеров.

Войводите не искат да си броят атаките с НФСБ

Войводите не искат да си броят атаките с НФСБ

Обмисляли се всички варианти за евровота, заяви Искрен Веселинов

Припомняме, скандалите в "малката коалиция" са в няколко нюанса. Единият е по отношение на номинациите за евроизборите. На 22 януари общественици подкрепиха кандидатурата на зам.-председателя на ВМВРО Ангел Джамбазки за още един мандат в ЕП.

На следващия ден - 23 януари, от Националния изпълнителен комитет на НФСБ обявиха, че преустановяват преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Те искаха от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за медийни изяви.

Втората нишка е отношенията между лидерите. На 18 януари Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП. От "Атака" контраатакуваха с разпространение на прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ. Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци. До момента не е ясно кой е председател на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента (след като подаде дългоочаквана оставка от вицепремиерския пост), се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.