Симеон Сакскобургготски гласува в Горубляне. Той бе посрещнат от деца с букети и пита с мед. От името на жителите на Горубляне те му пожелаха успех не само в района, но и в национален мащаб. Поляха му и менче с вода за късмет.

По думите му тези избори са уникални, защото България избира правителство вече като член на ЕС. Следващото правителство по думите на Симеон Сакскобургготски ще носи много отговорност. Има много неща, които трябва да продължат, да вървим напред, заяви лидерът на НДСВ.

Една от основните задачи на следващото правителство е да работи за имиджа на страната и да отърве България от етикета „корумпирана страна". Според него това определение за страната ни е несправедливо и се дължи на шепа хора.

„Знаем, че има огромно болшинство, които са съвсем нормални европейски граждани", заяви той. Според него тези избори могат да помогнат страната ни да върви напред, да има приемственост и продължаване на европейската интеграция.

„Гласувах за България", заяви Сакскобургготски и допълни: „трябва всички да излязат да гласуват". Според него е преувеличен феномена купуване на гласове. Лошото е, че се акцентира толкова, подчерта жълтия лидер. По думите му на евроизборите изкуствено е било занижено участието на партията.

Относно чужди наблюдатели на вота у нас той заяви: „Няма нищо лошо. Напротив. Колкото повече наблюдатели - толкова по-хубаво, защото виждат, че нещата са нормални и сме една европейска страна".