В редакцията на News.bg се получи позицията на Божидар Димитров за политическия скандал от последните дни. Поради оригиналния стил на г-н Димитров, който не се поддава на коректен преразказ, предлагаме Ви текста без редакция и съкращения.

Преди два дни лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви: „Властта е в моите ръце. Депутатите нямат власт, аз съм инструмента във властта, който разпределя порциите на финансиране в държавата. Искам да сте наясно с това".

След тези думи на Ахмед Доган България и българските граждани не бива да бъдат същите. Защото наистина вече не само аз, а всички би трябвало да сме наясно, че не сме живели и не сме били управлявани по законите и правилата на демокрацията и европейските норми.

Доган каза, че просто обяснявал технологията на властта.
Така е, но пропусна да каже, че това е технологията на властта на едно феодално общество с крепостно зависими индивиди, гласоподаватели и партии във васална зависимост, чиито депутати нямат власт, а също и излъчените от тях правителства, министър-председатели, вицепремиери, министри.

Бюджета, програмите, приоритетите и средствата за тях са били разпределяни от Доган. На депутатите, министър-председателя и министрите очевидно е била отредена неблагодарната роля на мъжки секретарки, по образния израз на самия Доган. Величайшо право им е оставено да се самоубиват ако в един момент отредената роля е преставала да им харесва.

Казаното от Доган изключва воденето на по нататъшни дебати с кандидатите на тройната коалиция. За какви намерения, програми и обещания може да става дума, когато те няма да имат власт да получат средства за осъществяването им, а ще чакат решението на Ахмед Доган и порцията средства, която може да им отпусне, но може и да не отпусне.

Друга е задачата сега. Една партия вдига лозунг „Да си върнем България".
Не, първо трябва да си върнем демокрацията! А когато си върнем демокрацията автоматично си връщаме и България.
И големия шанс за това са парламентарните избори. На тях ще се разбере дали гръбнакът на българския народ е вече пречупен, дали сме стадо овце, както твърди Татяна Дончева или в кръвта ни още кипи кръвта на Аспарух, Крум и Калоян.

Призовавам онези петдесет процента от българските граждани, които не гласуват разбирайки акта си като форма на протест, този път да сторят.
И то за ГЕРБ - единствената истинска алтернатива на досегашното феодално-мафиотско управление на Доган. Негласуването води до обратни на исканите от вас резултати - относително малкия брой гласове за тази партия-мафия я превръщат в първостепенна сила, а Доган в неограничен от нищо феодален господар на България.

Обръщам се и към малкото останали членове и симпатизанти на БСП. На практика вие не избирате свои представители в народното събрание, а депутати без власт - васали на Доган. На практика това ви превръща не само в безправна рая, а и в съучастници в престъпление срещу нацията и държавата.
Не се страхувайте, че ще получите обвинения в „предателство" и „ренегатство". Ръководителите ви, които ще ги кажат отдавна са предали и вас и демокрацията и държавата. Гласувайте за ГЕРБ дори за да ги заставите да скъсат фаталния за самата БСП съюз с ДПС.

Български турци, вие сте най-пострадалите от ДПС. Това образувание ви е лишило от право на избор и в политиката и в икономиката. Напуснете ДПС, влизайте в структурите на ГЕРБ, гласувайте за ГЕРБ, който ще ви осигури европейско бъдеще извън аргатуването по тютюна и строежите.

Обръщам се и към гражданите, излъгали се от реториката на лидерите на малките партии и гласували за тях.
Не решавате своите и на държавата проблеми с тях, а само оставяте в политиката некомпетентни в нито една област гастрольори на политическата сцена, които за да получат своите порции от финансите на държавата влизат в безпринципни комбинации с тези партии, срещу които вие уж сте гласували. Не правете управлението на държавата невъзможно. Гласувайте за алтернативата ГЕРБ.

Убеден съм, че ако мнозинството от българските граждани постъпи така, както препоръчвам, с феодалната система наложена от Доган на България ще бъде свършено. Управлението на държавата ще бъде поверено на ясен субект, който ще поеме цялата отговорност за успехите и неуспехите от действията си във всички области. Така правят гражданите в най-развитите страни - САЩ, Франция, Великобритания, Германия, дори в съседна Гърция. Защо да не го направим и ние?