За 30 г. едва ли има други такива избори, първото място не се знае утре сутрин за кого ще е, не са сигурни и трето, и четвърто място. Това заяви социологът Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред Нова телевизия. До последно ще се трепери кой е пръв, особено след като няма екзит пол в чужбина и трябва за следващите избори да се мисли за такъв и там, тъй като може да се наклонят везните, смята той.

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Драмата за всяко едно място

Партиите на протеста няма да имат мнозинство в следващото Народно събрание, ако се предложи правителство на Мая Манолова от Изправи се.бг, Мутри вън и Христо Иванов от Демократична България - ще им трябва подкрепа или на БСП, или на ДПС, добави от своя страна социологът от "Тренд" Димитър Ганев. Около 100-114 мандата за трите протестни партии ще има в Народното събрание, определи той. Същото е мнението и на Първан Симеонов.

Парирането на независимите вотове сваля активността, както и сезонът, тъй като много хора са тръгнали, добави Първанов и уточни, че тези избори са повторение на изборите в Благоевград.

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%