Според лидера на БСП Сергей Станишев, сега голямата заплаха за страната е реваншизмът.

"Ние се борим за доверието на хората и вярвам, че "Коалиция за България" може да постигне значително по-добри резултати от евроизборите, въпреки че самите европейски избори бяха голямо разочарование за партията ГЕРБ." - коментира Станишев при посещението си в село Партизани, община Дългопол,

По думите му, реваншизмът вече надига глава и е не само политически, но и икономически.

Според него, "въпросът е след изборите да има бързи разговори на принципна основа за програмата за управление на страната, да се формира стабилно мнозинство, за да има правителство с добри експерти като екип".

Станишев посочи, че "през последните години управляваше една коалиция, която е разнородна", но е имало нещо, „което даваше стабилност на тази коалиция - отговорността пред България".

Становището на премиера е, че без сформирането на такава коалиция „страната нямаше да стане член на ЕС, нямаше да може да осигурим добро икономическо развитие и рекордни по обем инвестиции и БСП нямашеда може да изпълни своите социални ангажименти".

Премиерът заяви, че България днес е в по-трудно положение, защото световната криза се отразява върху страната и върху доходите на хората, което поражда чувство на несигурност.

По думите му, хората не се вълнуват толкова коя партия ще бъде на власт, а от това да има стабилност в държавата.

"Вярвам, че "Коалиция за България" и БСП имат тази отговорност, не само че имаме ясен план как да преминем през този труден за страната период, но сме доказали, че умеем да чуваме другите и да намираме решение на реално съществуващи проблеми." - каза още Станишев.

Той поднесе цветя пред паметника на 18 разстреляни през 1944 година партизани в селото.