Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева се впуска в кандидат-президентската битка. Пред БиТиВи Дончева обяви, че официалната двойка на партията й ще бъде обявена до дни. Тя е категорична, че ще цели да бъде разчистено статуквото на прехода. Подробности относно предизборната си платформа или формата, в който предстои да се яви на вота, Дончева обаче не разкри.

Относно кандидата на БСП ген. Румен Радев, Татяна Дончева заяви, че той е кандидат на оръжейното лоби, свързано с Първанов и представено от левицата. Тезата си тя аргументира с първите срещи на генерала след официалното му представяне – срещи с т.нар. патриотични организации. По думите на лидера на „Движение 21” това са асоциации на разузнавачи и бивши атентурни дейци. Дончева заключи, че тези хора са приоритет за Радев и той е предпочитаният им кандидат.

Отказвайки коалиция с АБВ, социалистите са показали, че са затънали във вътрешни противоречия и нямат намерение да печелят изборите за президент.

От своя страна малкото време за реакция на Георги Първанов правело евентуалното му издигане за кандидат-президент трудно логистично.

Дончева е на мнение, че е възможно АБВ да няма лично свой кандидат, тъй като Първанов си е преценил съюзниците.