Няма човек с десни убеждения, който да гласува за БСП и съответно за Мая Манолова. В това е убеден депутатът от ГЕРБ Тома Биков в коментар за очаквания балотаж в столицата. Биков заяви, че софиянци тепърва ще правят своя избор, но има хора с леви убеждения и хора с десни. Това, според него е ясно разделение и принципи, които съществуват в нагласите на избирателите. Но именно в този контекст Тома Биков е убеден, че няма човек с десни убеждения, който на балотажа в неделия да гласува за Мая Манолова.

Според него изключително важен е въпросът сега избраният кмет с кои общински съветници и с кое мнозинство ще работи в мандата си. Фандъкова има ясно мнозинство в Общинския съвет и ще работи със съветниците от ГЕРБ, а ако не достигат гласове, ще се търси диалог със съветниците от ВМРО и "Демократична България".

На тези избори ГЕРБ показа, че е устойчива партия, която няма да се разпадне за три дни и на тези избори, както предричат някои леви политолози, убеден е още депутатът Тома Биков. На въпрос дали ГЕРБ се чувстват комфортно в компанията на разпадналата се коалиция на патриотите, Биков коментира, че реално ВМРО показват добри резултатите на местните избори и отклони темата за стабилността на правителството.