Единственото което не сме чули и видели до този момент са сънищата на министър-председателя. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на БиТиВи в коментар на поредния запис, който излезе вчера в сайта "Афера". Разговорът е отново запис, чиято автентичност не е доказана и се води между двамата - Борисов и Дончев.

Томислав Дончев: "Не мога нито да потвърдя, нито да отрека. Нямам спомен за точно такъв разговор."

Той потвърди обаче, че през есента на 2018 години са водили много разговори на тема данъцита на автомобилите. "Възможно е да сме говорили по телефона, но аз не си го спомням с толкова епитети и толкова цветист."

Големият въпрос, според Томислав Дончев, е обаче кой редовно и системно записва българския министър председател. Това е прецедент и според вицепремиера това са опонентите му. Той не посочи нито едно име обаче - "не съм толкова безотговорен, за да правя предположения". Убеден е, че всичко ще излезе наяве.

Кой псува хамалски и кой прави театри спорят министри и депутати

Кой псува хамалски и кой прави театри спорят министри и депутати

Лъчезар Борисов, Деница Сачева и Костадин Ангелов докладваха социално-икономическите мерки

По въпрос за друг запис - този на президента Румен Радев, който прокуратурата пусна в публичното пространство в началото на годината, и излязлото днес тълкувание на Конституционния съд, че никой няма право да разследва президента, Томислав Дончев отказа да тълкува и коментира решения на конституционния съд с аргумент, че не е юрист и не е негова работа.

Борисов обяви още мерки - за работилите, не за протестиращите

Борисов обяви още мерки - за работилите, не за протестиращите

Обявиха нови социално и икономически мерки - близо 2 млрд. лв. от мазнинки

На въпрос как ще се покрият финансово последните мерки за преодоляване на икономическата криза, предизвикана от коронавируса, Томислав Дончев заяви, че се правят разчета. Може и да се наложи да се вземе заем за покриване на нуждите, засега това не е направено, но бюджетът на държавата и възможностите й може да бъдат преразгледани есента или зимата, обясни Дончев.

България е с отрицателен нетен външен дълг

България е с отрицателен нетен външен дълг

В края на май 2020 г. вътрешнофирменото кредитиране е 13 310.8 млн. евро (23.5% от БВП)

Правителството работи на пълни обороти, за да изготвим план, който да бъде представен пред Европейската комисия за усвояване на парите по МФР и грантовете - 29 млрд. евро. Това трябва да се случи до април месец