След като официално станаха ясни кандидатските листи на НДСВ, БСП и ГЕРБ на някои места се забелязва интересно противопоставяне на мажоритарни кандидати.

Така например водачът на листата на жълтите в Плевен  - заместник-председател на НС Камелия Касабова от НДСВ ще се състезава с бившия вътрешен министър Румен Петков от БСП и представителят на ГЕРБ Цецка Сачева.

„Двубоят" в Пловдив изправя зам.-председателя на НДСВ Милен Велчев срещу изпълнителния директор на клиниката на „Свети Георги" Илия Баташки от БСП, който ще се състезават с Менда Стоянова, излъчена от ГЕРБ.

Интересен сблъсък се очертава и в 23 МИР София. Там един срещу друг застават капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов от НДСВ, бившия финансов министър Георги Кадиев от БСП и Борис Грозданов, който е кандидат на ГЕРБ. Срещу всички тях застава и мажоритарният кандидат на Синята Коалиция Иван Костов.

Просветният министър Даниел Вълчев от НДСВ и изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков от БСП застават един срещу друг в 24-ти район София, като тук ще бъдат още лидерът на Синята коалиция Мартин Димитров и представителят на ГЕРБ Владислав Горанов.

В 25-ти район в София се състезават бившия председател на Народното събрание Огнян Герджиков от НДСВ, бившият шоумен от предаването "Ку-Ку" Петър Курумбашев от БСП и Моника Панайотова от ГЕРБ.

В Стара Загора един срещу друг застават областния управител Мария Нейкова от НДСВ, бившият финансов министър Стоян Александров от БСП и Иван Колев, който е мажоритарен кандидат на ГЕРБ.

Битката във Варна ще е между министъра на държавната администрация Николай Василев от НДСВ, ректора на МУ Варна и Анелия Клисарска от БСП и представителят на ГЕРБ Красимир Петров.

Във Видин се състезават бившата културна министърка Нина Чилова от НДСВ, бившият здравен министър Радослав Гайдарски от БСП и Любомила Станиславова от ГЕРБ.

Правосъдният министър Миглена Тачева от НДСВ се изправя срещу директора на болница „Александровска" Асен Златев от БСП в Добрич и срещу Румен Иванов от ГЕРБ.

В Ямбол Заместник-председателят на НДСВ Минчо Спасов ще се сблъска с зам.-председателя на парламентарната комисия за икономическа политика Петър Кънев от БСП, както и с представителя на ГЕРБ в Ямбол Атанас Атанасов.

Интересен ще бъде мажоритарният двубой и в Кюстендил. Там мажоритарен кандидат е Пламен Галев, издигнат от инициативен комитет. Той ще трябва да се изправи срещу Валентин Микев от ГЕРБ, Георги Ников от БСП и областния координатор на НДСВ Васил Иванов.