Гроздан Караджов, Трайчо Трайков и Велислав Минеков са фаворитите на ДСБ от изслушаните вчера кандидати за президентския вот. Това стана ясно по време на брифинг на лидера на партията Радан Кънев в партийната централа.

Той подчерта, че ще обсъдят имената и ще излязат с окончателна позиция кого да подкрепят като номинация на Реформаторския блок за президент.

Радан Кънев обаче избегна отговора на въпроса дали ДСБ няма да има своя отделна кандидатура от тази на РБ.

Да викаме НАТО и ЕС на помощ срещу шантажа на Турция с бежанците, иска ДСБ

Да викаме НАТО и ЕС на помощ срещу шантажа на Турция с бежанците, иска ДСБ

Да пресекат всеки опит за използване на мигрантската заплаха

Припомняме, че вчера на заседание на ръководството на Реформаторския блок номинираните за кандидат-президенти бяха изслушвани, като им се задаваха най-различни въпроси. Бяха изслушани Гроздан Караджов, Трайчо Трайков, ген. Съби Сънев и проф. Велислав Минеков. За изслушването поради здравословни причини не дойде Корман Исмаилов.

Двама от първоначалните 7 седем номинирани се оттеглиха – Огнян Герджиков и Димо Гяуров.

анкета

Вълнувате ли се от събитията около предстоящия президентски вот?

Да 26.0%

Не 74.0%

След изслушването на четирима от номинираните Найден Зеленогорски обяви, че нямат основание да мислят за нови кандидати. На следващия изпълнителен съвет на блока идния вторник, реформаторите ще разгледат социологическите проучвания, ще се информират докъде са стигнали допитванията в партиите и в гражданското тяло и на базата на изслушването ще започнат да търсят механизъм за взимане на окончателно решение.