Реформаторите седнаха и се разбраха. Това стана ясно след срещата на РБ на Раковска 134, макар че на влизане пред медиите бяха заявени доста различни мнения и виждания.

Скоро щял да е ясен и кандидатът. Диалогът продължава, обобщи Корман Исмаилов. Още срещи предстояли с номинираните. Върви подборът, поясни той. Нямало конфликт между лидерите в блока.

Найден Зеленогорски на свой ред поясни, че днешната среща била много позитивна. И той изрази надежда скоро РБ  да излязат с позитивен резултат.

Разединени реформаторите се събраха да мислят кандидат-президента си

Разединени реформаторите се събраха да мислят кандидат-президента си

Ненчев настоява за обща кандидатура с ГЕРБ

Реформаторите обаче са притеснени от международната обстановка. Затова били доволни, че техните номинации изповядвали евроатлантическата ориентация на страната ни.

И Божидар Лукарски днес склонил за Велислав Минеков. Припомняме, преди срещата Лукарски нарече номинацията на ДБГ „неприемлива“.

Обяснил обаче по време на разговорите, че ако всички останали застанат зад скулптура, неговата партия също щяла да го подкрепи. След президентските избори обаче щял да се проведе конгрес на блока, за да се решат всички проблеми в РБ.

Малко по-късно обаче News.bg научи, че синият лидер Божидар Лукарски не е бил съвсем правилно цитиран от партньорите си в блока и не е променил толкова коренно позицията си за кандидатурата на Велислав Минеков.

Той е казал, че действително, ако всички партии в блока подкрепят професора, СДС също ще даде рамо, но е предупредил: „Нали знаете, че това означава, че всички ние трябва да напуснем управлението“.

Припомняме, Минеков иска блокът да излезе с декларация, с която ясно да се разграничи от ГЕРБ и Бойко Борисов.