За шести пореден ден представителите на ВМРО - Българско национално движение се събраха пред сградата на областната управа в Благоевград на протест срещу назначението на валията Муса Палев.

От ВМРО - Благоевград се заричат, че няма да допуснат представител на турската етническа партия ДПС да заеме този пост.

4-ти ден протести срещу областните управители на Пловдив и Благоевград
Още...

Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки, който присъства на днешния протест, обяви, че този битка се превръща в борба за отстояване на българщината в Пиринска Македония.
„Цинично е 101 години след освобождаването на региона, държавата да дава властта за управлението му в ръцете на една турска партия.", заяви той.

След изявление на председателя на ДПС Местан, че неговата партия не била правила номинации за областни управители ВМРО призова министър-председателят Орешарски да уволни валиите от ДПС.

Припомняме, че благоевградчани излязоха за пръв път на протест на 14 юни, когато стана ясно, че мястото на областния управител на Пиринска Македония е дадено на човек от ДПС.

Продължава и петицията на ВМРО срещу назначението на Муса Палев. До момента в нея са се подписали над 3000 жители на Благоевградска област. Тече и онлайн подписка на адрес http://www.peticiq.com/musa_palev_vun_blagoevgrad.