"Правителството трябва още днес да даде ясен знак, че не приема сделката на ЧЕЗ, а не да търсят зад нея теории на конспирациите и сценаристи, защото не е БСП тази, която стои зад Гинка Върбакова. Не БСП дава гаранции за тази сделка, и не е БСП свързана с офшорни фирми, които искат да завземат една трета от електроснабдяването в България", коментира пред НоваТВ зам.-председателя на БСП Крум Зарков.

Зарков препоръчва на ГЕРБ да оставят политиканстването след спирането на сделката. "Ако сделката се случи, фирмата която купува ЧЕЗ ще задлъжнее с 500 млн. Има два сценария за покриването на тази сума- или ще идат на гърба на потребителите, или това предприятие ще фалира, с последиците, които ще доведе това за 3 милиона българи", обяснява Зарков.

Корнелия Нинова вади досието за приватизацията на ЧЕЗ

Корнелия Нинова вади досието за приватизацията на ЧЕЗ

Викат премиера Борисов в парламента да обяснява

Той коментира, че когато в началото на годината у нас е бил чешкият премиер, е обявено, че една от темите, които той ще обсъжда с българския си колега е - ЧЕЗ. След срещата на двамата премиери, обаче, е нямало никаква информация по темата.

"БСП реагира веднага след като ЧЕЗ излезе с прессъобщение, че е избрало за купувач фирмата "Инерком". Премиерът на Чехия каза, че е шокиран, а нашият заговори за конспирации и сваляне от власт. В момента, ключовият въпрос е, ще я има, или не, тази сделка", допълва Зарков.

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на Борисов, убеден Еленко Божков

Зад сделката за ЧЕЗ седи сянката на Борисов, убеден Еленко Божков

Не приема, че Гинка Върбакова е истинският купувач