Столичната община е похарчила 200 хиляди лева за 5 нови детски площадки. До този момент са премахнати, ремонтирани и отново изградени общо 95 площадки.

Задача на районните кметове е да предложат да бъдат премахнати опасни съоръжения за игра, заяви заместник-кметът за екологията Мария Бояджийска, цитирана от БНР.
Тя провери в какво състояние са съоръженията на новата детска площадка в градинката "Славейкова поляна" в кв. "Лозенец".

Всички детски площадки трябва да бъдат приведени в съответствие до 2013 година, т.е. да отговарят на всичките изисквания за безопасност. В тази връзка общината има програма за ремонт и възстановяване на детските площадки, привеждането им в съответствие, посочи зам.-кметът.

„Една част от детските площадки, като тази тук, изцяло се премахват, защото не могат да бъдат ремонтирани така, както изисква наредбата и на тяхно място поставяме изцяло нови съоръжения. Там, където съоръженията могат да бъдат ремонтирани и да бъдат постигнати изискванията за безопасност, се правят ремонтни работи. За нас най-важното е да сме сигурни, че това, което правим ново, изцяло е безопасно за децата и няма риск. Какъвто и да било риск от счупвания, падания и, не дай си Боже, инциденти", каза още Бояджийска.