Нови избори, а не нов заем поискаха недоволните софиянци на 39-ия протест пред Министерския съвет.
Тази вечер броят на демонстрантите е значително по-малък от обикновено, като около 19.30 часа, те все още не са достигнали 1000 (700 - по данни на МВР към 19.30 часа). Въпреки това, протестиращите не са обезсърчени и бурно демонстрират гнева си към новото правителство с мощни викове „Оставка" и „Мафия".

Оглушителните им освирквания са придружени от ритъма на барабани, като редом със стотиците български знамена, демонстрантите са издигнали и множество флагове на Европейския съюз.

Група майки, дошли на протеста с детски колички, носят плакати с надпис: „Правителството позволява на престъпници да крадат бъдещето на децата ни". Част от недоволните граждани засегнаха с плакатите си темата за актуализацията на бюджета, като според тях това е пореден завоалиран опит за кражба на държавни пари. Между протестиращите се виждат и такива, носещи тениски с лика на Васил Левски.

За news.bg те обясниха, че по този начин искат да мотивират не само българските граждани, които са на протестите, но и тези, които ги гледат по телевизията - да приемат присърце идеите на Апостола са чиста и свята република и да помогнат за създаването й.

Към 20 часа около 2500 души наброяват събралите се в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на полицията. Протестното шествие се движи в спокойна обстановка, без инциденти, без нарушения на реда. Полицейските екипи „Антиконфликт" са сред протестиращите и имат готовност да реагират при всеки сигнал за нередности.

Междувременно организаторите на протеста в подкрепа на правителството обявиха тази вечер, че от утре на четири пункта в София ще събират подписи в защита на кабинета "Орешарски" и за оставка на президента Росен Плевнелиев.

Привържениците на премиера Пламен Орешарски ще могат да се подпишат от 9 до 10 часа и от 16 до 19 часа на метростанциите "Опълченска" и "Сердика", при НДК и на Кооперативния пазар в квартал "Люлин".

На специална пресконференция в близките седмици, организаторите на контрапротеста ще обявят официалните резултати от подписките в цялата страна.

Тази вечер шествието се задържа по-дълго около парламента, където имаше импровизиран концерт. Протестиращите направиха малък  кръг и се върнаха пред Народното събрание, а   част от тях отидоха и към Орлов мост...

Там бяха пуснати светещи фенери, докато по мегафон един от протестиращите обяви, че Мая  Манолова е отлетяла, а след нея и Делян Пеевски. Междувременно събралите се хора скандираха "Сбогом".