Тази вечер преди полунощ е бил запален лек автомобил на член на ДСБ в район Панчарево, с. Лозен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Неизвестен извършител е хвърлил бутилка със запалителна течност върху колата, след което предната й част е избухнала.

Собственикът на автомобила е успял да загаси част от пламъците и да предотврати по-големи щети или жертви от къщите наоколо.

Семейството на собственика на автомобила е прекарало цялата нощ в притеснение и под силна уплаха.

За случая веднага е била уведомена полицията, която е предприела светкавично необходимите мерки по разследването на посегателството. През цялата нощ полицейското присъствие в района бе засилено с цел предотвратяването на по-сериозни инциденти.

Преди ден член на ГЕРБ е заплашена лично от активистка на СДС за район Панчарево, с. Лозен, да премахне плакатите и листовките на ГЕРБ от собствения си магазин, защото иначе щяла да бъде подпалена.

Освен това активистката на СДС е заплашила със саморазправа и цялото семейство на собственичката на магазина. По случая е подадена жалба в полицията. Към магазина на членката на ГЕРБ има прилежащо кафене, което ПП ГЕРБ използва за клуб в с. Лозен.

Преди три дни пък районният координатор на ДСБ за Панчарево е бил заплашен от гражданин от ромски произход, който го предупредил да не участва в подготовката и организацията на изборите в Панчарево, защото в противен случай ще му се случи нещо лошо.

В началото на тази седмица в с. Казичене, район Панчарево, мъж от ромски произход е прострелял в окото с газов пистолет собственик на търговски обект, който е симпатизант на ГЕРБ.

До инцидента се е стигнало след като собственикът на обекта е отказал разрешение на рома да залепи на магазина предизборни плакати на независимия кандидат Георги Славчев.

В район Панчарево днес се провеждат частични местни избори за кмет на района, и затова от ГЕРБ смятаме, че цялата обстановка е създадена с цел да се окаже натиск върху местното население и наши симпатизанти, се посочва в съобщението