Улично куче нахапа дете в Асеновград, съобщава Нова телевизия.

Граждани алармират, че градът се е напълнил с бездомни животни, но общината бездейства. По тази причина хората се готвят за протест.

Близки на 8-годишното дете, което е било нахапано, разказват, че то е получило разкъсна рана на крака и наранявания в областта на ухото. Днес детето е изписано от Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Свети Георги" след двудневни грижи.

Неприятната случка е от неделя. Около 18.00 часа момчето заедно със свои приятели се прибирало вкъщи. Внезапно пред децата изскочило кучето и ги нападнало. Хората наоколо незабавно се притекли на помощ и подали сигнал на тел. 112. Пристигналата на мястото линейка откарала пострадалото момче в болница в Пловдив.

Бездомно куче нахапа дете в центъра на Хасково

Бездомно куче нахапа дете в центъра на Хасково

Местните се боят, защото безпризорните животни стават все по-агресивни

Районната прокуратура в Асеновград вече е сезирана по случая. Ще бъде подадена и жалба до общинската администрация. Тя ще бъде втората подред срещу това безпризорно куче - само преди дни то е нападнало и друго дете. Именно поради тази причина хората в района настояват за незабавни мерки срещу уличните кучета, които не спират да се множат.

Припомняме, това е поредният случай на нападение на куче над човек през последните месеци.

На 22 април 2019 г. куче нахапа 3-годишно дете в кърджалийско село Македонци.

На 7 юни 2019 г. пет домашни кучета убиха мъж в софийското село Владо Тричков. За тези кучета и преди е имало сигнали, но не са взети мерки.

Дни по-късно, на 20 юни два питбула нахапаха 8-годишно момиче, което карало колело пред погледа на майка си до своя блок. Наложило се и други хора да се притекат на помощ, за да разтърват кучетата.

В началото на тази седмица пък друго бездомно куче нахапа дете в центъра на Хасково.

Завишиха глобите за кучета без намордник

Завишиха глобите за кучета без намордник

Въвежда се и единна методика за определяне агресивността при кучетата