Служители на няколко регионални дирекции по горите, представители на природни паркове и Общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции" на Шумен се събрали на семинар. Скандално е, че това се случва в деня на национален траур за жертвите от Хитрино, предаде bTV.

Директорът на общинското предприятие "Туризъм публични прояви и атракции" в Шумен Ваня Стоянова уточни пред телевизията, че всъщност се е състоял семинар-обучение на тема туризъм.

Според нея купон и банкет не е имало, а само вечеря. Мероприятието е било планирано отдавна и нямало как да бъде отменено.

От медията потърсили коментар и от Регионалната дирекция по горите - Шумен. Директорът на агенция инж. Емил Гелов също обяснил, че става въпрос за семинар, който е планиран още на 6 декември тази година.

По думите му официалната вечеря е започнала с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино и всички присъстващи са изпратили есемеси на номер 1466 в подкрепа на кампанията на БЧК.

Гелов коментирал, че е отдадено нужното внимание на трагедията, като музиката на вечерята е била по-скоро със спокоен ритъм. На редакционната поща на bTV получили документ, чиято дата показва, че семинарът е оповестен именно на 6 декември.