Сезонът на рафтинг и каяк спусканията във водите на река Струма официално бе открит. От днес до края на октомври реката е гостоприемна за търсачите на силни усещания. Стотина ентусиасти откриха сезона в дефилето на Струма. „Неповторимо преживяване е, трябва да го изпита човек, за да почувства какво се случва във водата, не може да се опише с думи", казва кметът на Симитли Апостол Апостолов, цитиран от Радио Благоевград. Лека настинка попречи на градоначалника да се спусне с лодка по бързеите на Струма.

В почивните дни в района идват много туристи от цялата страна и чужбина. По думите на местния управник екстремните спортове по естествен начин допълват случващото се в общината. Рафтингът се съчетава успешно и с фестивалния туризъм. От няколко години  край реката се провежда и джаз фестивал с участието на доста именити групи. Освен рафтинг, туристите посещават и уникалните оброчища, които има на територията на община Симитли.

Рафтерите стават част и от празниците в общината ни, защото сме общината с най-богатия празничен календар", хвали се градоначалникът Апостол Апостолов.

Тази година търсачите на силни усещания ще летят в Кресненското дефиле с 90 км/ч.

На Рафтинг център Симитли се изгражда голям тролей, чиято дължина ще бъде близо километър. Ще започва от хълма на другия бряг на Струма и ще свършва при въжената градина в парка. Търсачите на адреналин ще могат да развиват до 80-90 км/ч във въздуха. В рафтинг центъра са утвърдени рафтинг и каяк, въжена градина, малък тролей, пейнтбол, с курсове по каяк в бързи води и туристически каяк. Очертани са и трасета за пешеходни преходи, в проект е изграждането на маршрути за катерене на Коматинските скали.