Градът ни празнува с вярата, надеждата, любовта и мъдростта. На фона на хилядолетната му история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледна точка на човешкия живот обаче, те са време, което не трябва да бъде пропилявано.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на празника на София. Сегашният кмет се включи в предизборната надпревара за четвърти мандат. Тя отчете направеното за 10-те години, откакто е столичен градоначалник като акцентира на отговорността.

По думите й: "предизборната кампания от битка за София, е на път да стане битка срещу София".

Построихме 42 км метро - 80% от мрежата, подменихме 90% от автобусите и тролеите, превърнахме повечето паркове в приветливи и любими места, отчете Фандъкова. 

"За 10 години построихме 100 сгради на детски градини и 21 нови училищни сгради. 5 кръстовища на две нива, 80% от околовръстния път", допълни тя и каза, че направеното е заедно със столичани.

"Направихме и невъзможното, за да защитим над 80% безвъзмездни европейски средства за завода за отпадъци. И днес 85% от отпадъците на София се преработват. Знаете къде бяхме преди няколко години - на 100% депониране", изтъкна Фандъкова, според която това е огромен скок.

Тя очаква сметищата Суходол и Долни Богров скоро да станат гори и зелени поляни.

"Виждам обаче, че днес е прието да се говори без да се знае и без да се държи сметка за истината. Не очаквайте да гледам как се лъжат хората с подмятания за корупция и безхаберие", каза Фандъкова по повод думите на другия основен претендент за кметския стол - Мая Манолова, която акцентира на слабостите в почистването на града.

"Няма битка за София. Има работа за София. И нека с любов и мъдрост работим за София", призова Фандъкова навръх празника на българската столица.