Пожар пламна край автогара Юг в Пловдив, предаде БНР. Пламъците са лумнали малко след 10 часа в необитаем тютюнев склад зад автогарата. Те вече са загасени от противопожарните екипи.

По информация на говорителя на пловдивската пожарна Цвятко Дешев при пожара няма пострадали.

На място е установено, че излиза дим от първия етаж, където са горели около 10 кв.м. боклуци и вехтории, "складирани" там от вехтошар, според комисар Георги Мангараков, съобщава БТВ, цитирайки БТА.

Няма опасност огънят да се възобнови, не е взето решение дали ще се образува разследване по случая. Основната версия е, че пожарът е причинен от клошари, които са обитавали приземния етаж.

Според Мангараков, собствениците на бившите тютюневи складове трябва да ги стопанисват и да спрат достъпа на клошари до тях и да не се създават условия за възникване на пожари.

Съдът потвърди 4 години затвор за мъжа, обвинен за пожара в Тютюневите складове

Съдът потвърди 4 години затвор за мъжа, обвинен за пожара в Тютюневите складове

Решението е окончателно

Магистратите признаха Данчев за виновен, че е запалил по непредпазливост тютюневите складове в Пловдив.

Припомняме, пожарът лумна на 20 август 2016 г., когато изгоряха четири емблематични сгради. Общо щетите са за 11 700 000 лева.

При първата присъда магистратите се позоваха на разпити на свидетели и на пожаротехническата експертиза, която потвърди версията, че огънят е тръгнал от незагасен фас. Първоначалното огнище е било на 4-ия етаж в помещението, обитавано от Данчев. Обвиняемият отрича да е причинил пожара.

Тютюневият склад на ул. "Одрин" 8 не е паметник на културата. С този довод, през октомври 2018 г., Пловдивският окръжен съд оправда собствениците на фирма "Одрин 8" Георги Бранеков и Александър Николич и ги обяви за невинни по повдигнатите през март 2017 г. обвинения за събарянето на склада.

Съдът не призна тютюневия склад на "Одрин" 8 за паметник на културата

Съдът не призна тютюневия склад на "Одрин" 8 за паметник на културата

Бизнесмените, които го разрушиха, бяха оправдани