Кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив е издигната официално от НФСБ и ВМРО, съобщи БНР.

Искрен Веселинов, ВМРО, съобщи, че е подписано споразумение за изготвяне на обща управленска програма, основаваща се почти идентичните програми на двете формации.На номинацията присъстваха лидерът на НФСБ Валери Симеонов, заместникът му Борис Ячев, заместник-председателят на ВМРО-БНД Искрен Веселинов и пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди.

Тълкуванието на Валери Симеонов е, че с такава първа крачка се показва, че коалиция Обединени патриоти съществува и е действена.

Нужна е промяна, обяви след номинирането си Славчо Атанасов, според когото трябва да смени философията и модела на управление на Пловдив.

Той предлага на пловдивчани Обществен договор за честно, открито и почтено управление в 17 точки. Ангажименти Атанасов поема включително и за пълна ревизия на управлението на Иван Тотев.

Освен това обещава да смени модела на управление на общината и да осигури пълна прозрачност на обществените поръчки като големите от тях минават задължително за становище през прокуратурата. Атанасов обещава да изпълни големите инфраструктурни обекти на Пловдив - Модър-Царевец, Водния проект, осигуряване на пътна връзка между районите "Тракия" и "Южен", пробив при Водната палата, запазване на Бетонния мост, Зоологическата градина.

Сред поетите ангажименти е и обещанието да съкрати администрацията в общината и тя да се оптимизира, тъй като - по думите му, сега тя е хранилка за определена партия.

Славчо Атанасов обяви, че е отворен за подкрепа и от други демократични партии, но най - вече ще разчита на подкрепата на пловдивските граждани.

Припомняме, че Славчо Атанасов е член на НФСБ и към момента депутат от Обединени патриоти.

На местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив, подкрепен от ГЕРБ и други десни формации, които печели още на първи тур с близо 53% подкрепа.На следващите избори, през 2011 г., вече издигнат от партия "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) се явява на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.През 2014 г. е избран за народен представител от листата на коалиция Патриотичен фронт (НФСБ и ВМРО).

На местните избори през 2015 г. е отново кандидат за кмет на Пловдив, но губи на балотаж от Иван Тотев.

Завършил е Висшето Военно Артилерийско училище - Шумен с чин старши лейтенант, офицер от резерва, освен това е и юрист, член на Пловдивската адвокатска колегия.