Малко след 18:30 часа за седми пореден ден първите викове „Оставка!" огласиха площад „Независимост".

Софиянци продължават протеста си, започнал с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и прераснал в искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Под балконите на Министерски съвет вече има около 2000 души, които настояват за разпускане на 42-то Народното събрание и провеждане на нови избори. Протестът има и редица други искания и послания. Вариращи от промяна на Изборния кодекс до промяна на цялата Конституция.

Защо от България не емигрират политици? Защото изтичат мозъци, а не задници", гласи един от плакатите, които украсяват днешния протест. Колорит добавят две млади момичета на видима възраст под 18 години, които са вдигнали своите потници и на коремите са си изписали „Вие сте...!" със стрелка, сочеща надолу.

Към 19 часа към протеста се присъедини голямо чучело на Сергей Станишев, а на врата му има плакат „Сергей Stalinишев...Вдигай си сърповете и чуковете!". На виковете „Оставка!" чучелото вдига висока ръка, а пръстите са му оформени така, че да показват популярен неприличен жест.

Очаква се шествието отново да премине край Народното събрание и централите на основните политически сили.

Пред президентството са извадени колони и млади момчета и момичета са оформили голям кръг, в който танцуват. Сред плакатите, които се виждат на протеста са „Късно е либе за катарзис", и „Не на корумпираните партийни върхушки от всички цветове, които обслужват олигархията.
Около час след началото на протеста на площада вече има около 8-9 хиляди души, почти изцяло млади хора, които дружно скачат по жълтите павета при скандирането „кой не скача е червен".

Под ритъма на няколко тъпана и с ‘червени боклуци' на уста, множеството потегли към народното събрание Скоро сградата може и да се окаже излишна - поне, ако бъде послушан транспарант на протестиращ, който призовава: „Без парламент! Той освобождава от отговорност некомпетентните легализира престъпления срещу човечеството."

 

"Не на корумпираните партийни върхушки от всички цветове, които обслужват олигархията" - с това протестно послание се включиха в поредния, 7-ми ден на протестите и активисти на гражданското непартийно Движение "Модерна България".

Пред Парламента, множеството забави крачка, за да призове отново към оставки.  Върху загражденията е сложен плакат, чийто текст гласи: "Скъпи управляващи, моля, променете Изборния кодекс спрямо нашите искания и заповядайте отново на честни избори".

След краткотрайно спиране на Орлов мост, демонстриращите се отправиха към НДК. Там, на "Моста на влюбените", голяма група хора, "въоръжени" със знамена, поздрави преминаващото шествие.

Част от недоволните, както се очакваше, се спряха и пред централата на ГЕРБ и скандираха "Оставка!", "Долу ГЕРБ!". Лозунг постави знак за равенство между Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Протестът продължи по бул. "Витоша" със скандирания "Червени боклуци". Пред централата на БСП на ул. "Позитано" 20 днес шествието се задържа повече от обикновено. Чуха се викове "Оставка" и "Довиждане". Припомняме, в момента в централата продължава пленумът на социалистите.

Появи се информация за пострадал протестиращ от хвърлен камък пред "Позитано" 20. По информация на НОВА, всъщност камъкът е счупил стъкло на сградата и парчетата са се посипали по отразяващите събитието журналисти. Раненията в главата от стъкло е репортер, а не демонстриращ.

Заради провеждащия се партиен пленум мерките за сигурност около сградата тази вечер бяха засилени. На мястото пристигна и шефът на СДВР Ивайло Спиридонов.

Освиквания и викове "Долу!" и "Вън" последваха и пред централата на ДПС. Съобщава се хвърлено яйце по фасадата и счупени стъклени бутилки по земята около централата. Към момента пред сградата е спокойно и полицията се разотива.

Недоволните продължиха пътя си към Министерски съвет и Парламента. Броят им намалява. Чучело на "Атака" е било изгорено.

Част от протеста се пренесе на Орлов мост, където продължи с възрожденски песни. Чуха се скандирания "Утре пак" и след полунощ хората се разотидоха.

Междувременно, БНТ оповести разследване на свои журналисти как срещу 30 лв. се купуват агитки за участие в протестите. Мъж педлага на момчета заплащане, срещу което те и техни приятели да присъстват пред централата на "Атака".