Виктория Бекъм го практикува от време на време и казва, че вижда осезаема разлика в кожата си, здравето на очите си, и освен това се чувства заредена с енергия. Роузи Хънтингтън-Уайтли потвърждава с две ръце, че с този начин на хранене усеща прилив на енергия.

Роузи Хънтингтън-Уайтли

Източник: Instagram / Rosie HW

Роузи Хънтингтън-Уайтли

Става дума за периодичното гладуване, популярно в социалните мрежи като intermittent fasting.

Това всъщност не е някаква диета, а режим на хранене, при който оставяме дълъг период между последното хранене за деня и първото за следващия. Обикновено става дума за около 16 часа.

Виктория Бекъм например вечеря около 18, а на другия ден пропуска закуската и обядва направо в 13 часа. Роузи Хънтингтън-Уайтли спира да се храни в 16 следобед и казва, че не яде по-малко - просто има "прозорец", в който не посяга към храна.

Виктория Бекъм

Източник: GettyImages

Виктория Бекъм

Според ВВС обаче цикличното хранене не е подходящо, ако търсим начин да свалим килограми, но е полезно за други неща. Като например за стимулиране на процеса автофагия. Той е естествен елемент от клетъчния метаболизъм, при който тялото започва да рециклира структури в клетките, които са мъртви, болни или неработещи добре.

Снимка 520203

Източник: iStock

При повечето хора автофагията се случва по време на съня, но може да бъде стимулирана от физическа активност и от гладуването. Цикличното хранене е подходящ начин, при който няма да се чувстване ненахранени, но пък ще стимулиране прочистването на клетките ни.