Лидерът на Партия "Брекзит" Найджъл Фараж обяви, че иска да бъде най-кратко служилият евродепутат в историята, докато гласуваше на изборите за Европейски парламент във Великобритания, информира Press Association.

Днес Великобритания и Холандия поставиха начало на изборите за Европейски парламент, които ще приключат в неделя вечерта.

Холандия даде старт на изборите в Европа

Холандия даде старт на изборите в Европа

Страната на лалетата първа отвори изборните си секции

Фараж предупреди британските депутати за резултатите от потенциални парламентарни избори, ако не се "вслушат в народа".

Пред журналисти до избирателна секция в близост до летище London Biggin Hill Фараж заяви: "Надявам се да бъда евродепутатът с най-краткия мандат в историята".

Снимка 424850

Източник: ЕПА

"Ако искате Брекзит, вие трябва да гласувате за Брекзит. Направихме го още веднъж. Те ни пренебрегнаха, така че ние ще им го кажем още веднъж. Този път те ще разберат, че не са само гласовете, които ще получим днес, това, което може да получим, е парламентарни избори, които ще им струват всички работни места. Така че по-добре да чуят народа какво казва днес или всички те ще станат безработни", предупреди той.

Политическа криза помрачи евровота на Острова

Политическа криза помрачи евровота на Острова

На Острова ще изберат 73 евродепутати в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия

Фараж, който беше залят с млечен шейк в Нюкасъл в понеделник, беше запитан дали иска да хвърли млечен шейк по председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Разбира се, че не. Аз просто се шегувам с него", отговори той.

Снимка 424848

Източник: ЕПА

Последните проучвания показват, че Партия "Брекзит" ще получи 37% подкрепа; Либералните демократи - 19%; Лейбъристката партия -13%; Зелените - 12%; Консервативната партия - 7%; "Да променим Великобритания" - 4%; Партията за независимост на Обединеното кралство - 3% и други.