Европейският съюз трябва да даде ясен отговор на Русия с налагане на санкции след отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. Това обяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от "Дейли сабах".

"Убеден съм, че санкциите повече няма да бъдат заобикаляни", каза Маас в интервю за новинарския портал t-online.

Навални съди Кремъл заради обвиненията, че работел с ЦРУ

Навални съди Кремъл заради обвиненията, че работел с ЦРУ

Призова властите да представят доказателства...

"Санкциите винаги трябва да бъдат целенасочени и пропорционални. Но подобно грубо нарушение на Международната конвенция за химическите оръжия не може да бъде оставено без отговор. По това ние сме обединени в Европа", добави той.

Германия в момента е ротационен председател на Европейския съюз.

Русия имала информация, че ЦРУ работело с Навални и го инструктирало

Русия имала информация, че ЦРУ работело с Навални и го инструктирало

Обвиненията на Навални били безпочвени, обидни и неприемливи

Преди дни пред списание "Шпигел" Навални обвини руския лидер Владимир Путин, че е наредил да го отровят.

Германският канцлер Ангела Меркел определи отравянето като опит за убийство. Тя и други лидери поискаха Русия да проведе разследване.

Навални отсече: Няма да дам на Путин подаръка да не се върна в Русия

Навални отсече: Няма да дам на Путин подаръка да не се върна в Русия

"Да не се завърна би означавало, че Путин е постигнал целта си"

44-годишният критик на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

Правителството на Германия съобщи, че лаборатории във Франция и Швеция са потвърдили откритията на Берлин, че Навални е отровен с новичок. Германия сезира и Организацията за забрана на химическите оръжия по случая.

От екипа на опозиционера съобщиха, че нервнопаралитичният агент новичок, използван за отравянето на критика на Кремъл, е открит в празна бутилка за вода в хотелската му стая в сибирския град Омск.

Навални разкри, че западните лаборатории са открили следи от нервнопаралитичното вещество новичок във и върху тялото му и поиска от Москва да му върне дрехите.