Северна Корея не вижда възможност за скорошно възобновяване на преговорите със САЩ за програмата за ядрени оръжия на тоталитарната държава, информира ДПА.

Първият заместник-министър на външните работи на КНДР заяви, че Вашингтон само използва диалога с Пхенян "като нищо повече от инструмент за овладяване на политическа си криза".

Бивш затворник, изпратил $450 млн. на Пхенян, поема разузнаването на Република Корея

Бивш затворник, изпратил $450 млн. на Пхенян, поема разузнаването на Република Корея

Мун предприе рокади в разузнаването и Министерството по въпросите на обединението

"Не чувстваме никаква нужда да се срещаме лице в лице със САЩ", каза министърът, който отговори на коментар на южнокорейския президент Мун Дже-ин, че може да се проведе нова среща на върха между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун преди президентските избори през ноември.

Бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън смята, че Тръмп ще се срещне с Ким преди изборите, ако вярва, че ще помогне за преизбирането му.

Дори има някои мечтатели, които се надяват да окажат влияние върху нашите мерки за ядрено разоръжаване при условие отмяна на санкциите, като същевременно се надяват на "октомврийска изненада". САЩ грешат, ако си мислят, че преговорите за нас работят, поясни заместник-министърът на външните работи на Северна Корея.

Ким приветства "блестящия успех" на Северна Корея в справянето с коронавируса

Ким приветства "блестящия успех" на Северна Корея в справянето с коронавируса

Комунистическият режим, че в страната няма заразени

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път в Сингапур през 2018 г., което увеличи надеждите за постигане на споразумение Пхенян да се откаже от ядрените си оръжия. Но втората им среща във Виетнам през 2019 г. се провали, след като Тръмп отхвърли предложението на Ким за демонтиране на основен ядрен комплекс на КНДР в замяна отмяна на някои икономически санкции.