Канцлерът на Германия Ангела Меркел посетила руския опозиционер Алексей Навални, докато се лекуваше в берлинска болница от отравяне, пише "Шпигел", предаде "Ройтерс".

Германското издание отбелязва, че посещението на Меркел подчертава германският канцлер колко сериозно гледа на случая.

В Русия обвързват отравянето на Навални със "Северен поток"

В Русия обвързват отравянето на Навални със "Северен поток"

"Отравянето" на Алексей Навални като провокация и инсценировка

Без да се позовава на източници, "Шпигел" пише, че канцлерът е посетил Навални в болницата Charite, където се лекува 32 дни след предполагаемо отравяне с новичок.

Говорител на германския лидер отказва коментар на информацията.

Американски сенатори предложиха санкции срещу Русия за отравянето на Навални

Американски сенатори предложиха санкции срещу Русия за отравянето на Навални

Вносители на законопроекта са Марко Рубио, Бен Кардин, Мит Ромни, Крис Кунс и Крис ван Холън

Руските власти са блокирали сметките на Навални и са му конфискували апартамента в Москва.

Миналата седмица Навални бе изписан от берлинската болница Charite.

Кремъл обяви, че Навални е свободен да се върне в Русия.

44-годишният критик на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

По-рано този месец правителството на Германия съобщи, че лаборатории във Франция и Швеция са потвърдили откритията на Берлин, че Навални е отровен с новичок. Германия сезира и Организацията за забрана на химическите оръжия по случая.

От екипа на опозиционера обявиха, че нервнопаралитичният агент новичок, използван за отравянето на критика на Кремъл, е открит в празна бутилка за вода в хотелската му стая в сибирския град Омск.

Навални обяви, че западните лаборатории са открили следи от нервнопаралитичното вещество новичок във и върху тялото му и поиска от Москва да му върне дрехите.

Президентът на Русия Владимир Путин е заявил в разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон, че Навални може сам да е погълнал новичока, с който е отровен.