Бившият футболист на Левски и Лудогорец - Мирослав Иванов коментира пред ТОПСПОРТ дербито между двата тима, завършило с успех за шампионите с 2:1.

Според най-титулувания български състезател в клубния ни футбол, разградчани остават номер едно в страната, поне на този етап и при настоящото съотношение на силите в елита.

Ето какво още каза Иванов пред медията ни:

Доволен ли сте от видяното в дербито между Лудогорец и Левски? Двата отбора поднесоха истински спектакъл на българските футболни фенове.
- Да, така е. За родните стандарти, срещата беше много качествена. Имаше всичко, общо-взето. А и можеше да завърши по всеки начин - с победа за който и да е от двата отбора.

Съгласен ли сте, че "сини" и "зелени" си разделиха по едно полувреме?
- Факт е, че през първите 45 минути Лудогорец беше по-настоятелният от двата тима. Играеха по-често с топката футболистите им, а и определено грешката на вратаря на Левски при първия гол направи така, че срещата се оживи максимално. След това отборът от столицата имаше своите шансове да се върне в мача и реално беше доста близо до това.

Снимка 384771

Източник: LAP.bg

Какво смяташ за част от критиките към "сините", съгласно които те зависят прекалено много от някои свои футболисти?
- Например?

От Обертан, да речем?
- Не съвсем. Той е качествен футболист, но аз и друг път съм казвал, че не ми е сред любимите в отбора.

Ако си беше вкарал положението, мачът можеше да се насочи в различна посока.
- Въпрос на късмет. Сантиметри го разделиха от истината, така да се каже. Не може да бъде винен. Но иначе не мисля, че Левски зависи от само няколко футболисти.

Снимка 384774

Източник: LAP.bg

Но е факт, че при г-н Стоянович голяма част от тях заиграха по коренно различен начин. Делио Роси сякаш не успяваше да ги използва оптимално. А и да ги мотивира. На практика отборът си е почти същият.
- Така е. Само идването на Вашчук може да се отличи като нещо променено. Иначе футболистите са си все същите. Аз съм много впечатлен особено от Кабрал. Това момче смятах, че не става за Левски, признавам, но сега съм на различно мнение. От позицията, на която играе, може би се очакват и още неща от него, но аз смятам, че от гледна точка на захранването на останалите в предни позиции с пасове, той е чудесен. Изпълнява всичко по отличен начин. Слави Костов също е на добро ниво.

Тоест, промяната в отбора е налична?
- Да. Определено.

Г-н Стоянович се зарече още в самото начало, че при него Левски няма да играе дефанзивно и до момента напълно спазва това си обещание.
- Така е. Вижда се, че той е наясно с това, което изискват феновете, а и ръководството, разбира се.

Славиша Стоянович с трогателно послание към феновете на Левски

Славиша Стоянович с трогателно послание към феновете на Левски

"Вие сте сърцето на този клуб и най-големия импулс, за който всеки треньор и футболист може да мечтае"

Какви са очакванията Ви за бъдещото представяне на Лудогорец, вече под ръководството на Антони Здравков?
- Имал съм възможност да работя с него. Тогава преминах през период на тежка контузия и не играх за отбора, но съм го виждал в действие. Хубавото е, че в Лудогорец отново залагат на български треньор. Качествата на Аутуори са безспорни, но аз мисля, че до голяма степен у нас уменията на собствените ни специалисти не са оценени достатъчно добре. И в Славия е чуждестранен треньорът, и в Левски, ЦСКА и т.н. А смятам, че си имаме можещи треньори.

Антони Здравков: Нямаше как да откажа офертата на Лудогорец

Антони Здравков: Нямаше как да откажа офертата на Лудогорец

"Организацията е перфектна"

Г-н Спасов сподели в разговор с мен, че според него времето за "нов ред" в българския футбол може би е дошло. Че властването на Лудогорец в Първа лига е към края си. Съгласен ли сте с едно подобно твърдение и прогноза?
- Аз лично продължавам да мисля, че Лудогорец е най-силният отбор у нас. При сегашното състояние на отборите и съотношение на силите. Вече след зимната селекция - ще видим. Дано в Левски тази трансферна лудост, с по 7, 8, 10 трансфера в един прозорец, вече е отминала. Сега тимът има гръбнак, има своите силни страни и едно такова изсипване на футболисти в състава ще е грешка. Определено. Ясно е, че двама или трима от тях може и да стават, но също така е сигурно, че двама или трима няма да стават. Уверен съм, че в България има достатъчно кадърни специалисти, които знаят какво правят, що се касае до селекцията. В Левски доказаха, че в това отношение има и изключения и то сериозни, но не вярвам да повторят грешката си.

Лудогорец победи Левски с 2:1 в дербито на Първа лига

Лудогорец свали Левски от върха в Първа лига в зрелищен сблъсък

"Орлите" изпратиха Пауло Аутуори с победа