Българските граждани в Израел ще могат да гласуват в посолството ни в Тел Авив. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР). Изборите ще се проведат под режим във връзка с пандемията от коронавирус.

Съгласие даде и Министерството на външните работи на Латвия за провеждане на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г. на територията на страната, при спазване на всички действащи към този момент епидемиологични мерки.

В нотата се посочва, че към днешна дата извънредното положение в Латвия е обявено до 7 февруари, като основните ограничения са въведен вечерен час, със забрана за придвижването в интервала между 22:00 ч. и 5:00 ч., задължително носене на маски и спазване на дистанция.

Границите на Израел остават затворени до 7 февруари

Границите на Израел остават затворени до 7 февруари

При нужда български граждани може да се получат съвместни действия от посолството

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия, Беларус и Бразилия.