Бразилското правителство даде съгласие за провеждане на парламентарни избори на 4 април 2021 г. и разкриване на избирателни секции на територията на Бразилия, съобщават от външно министерство. 

Местните власти уверяват, че не налагат никакви ограничения за провеждането на избори в дипломатическите мисии или консулските представителства на тяхна територия.

Гласуване за депутати в Народното събрание на Република България може да бъде проведено в посолството ни в Бразилия, както и в бившата българска търговска служба към посолството в Сао Пауло и на други места, при събиране на необходимите 60 заявления за разкриване на избирателна секция.

Бразилското правителство припомня за необходимостта от спазване на мерките за здравна защита и социална дистанция в борба с разпространението на коронавируса, препоръчани от Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация по време на гласуването.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия.