За Бойко Борисов е много важно да предложи състав на кабинет в следващото народно събрание, въпреки изгледите да не бъде подкрепен. Причината е, че така ще е с по-силна позиция при провал на другите партии, а освен това разногласията в останалите политически сили могат да покажат ГЕРБ като носител на стабилността. Това коментира в студиото на "Лице в лице" социологът Димитър Ганев.

По думите му след отхвърляне на ново правителство на ГЕРБ, Борисов ще може да каже "аз ви предложих правителство, не го гласувахте, а вие не можете да съставите кабинет". Ганев посочи, че останалите партии в парламента формират мнозинство, но съвместната им работа би била трудна, ако се обединят около правителство.

Манолова не приема "жертвата да е министър" на Хаджигенов

Манолова не приема "жертвата да е министър" на Хаджигенов

Татяна Дончева призова за умерено и снизходително възприемане на изказванията на неопитните

Това Народно събрание едва ли ще има дълъг живот, посочи той и допълни, че, с оглед конституционните срокове, вероятно вотът ще е през юли. Ганев посочи, че останалите партии в парламента формират мнозинство, но съвместната им работа би била трудна, ако се обединят около правителство.

"Борисов си дава сметка, че вътрешните раздори, които ще се случат само седмица по-късно, ще са толкова много, че ще стане ясно колко слаба е тази конструкция, коментира още той и отбеляза, че в подобна ситуация ГЕРБ биха изглеждали като носител на стабилност през последните години. "Това не са избори утре, това са избори през юли, ще тече политически процес 2-3 месеца. Видимо на тези избор излезе протестен вот, ще излезе ли през юли в същата цялост?", запита той.