Парламентът започна работа по дневния си ред, в който има само изслушвания на министри и управляващи в администрацията. Дневният ред бе приет след упреци от ГЕРБ. Александър Ненков, зам.-председател на ПГ, попита къде е точката, с която трябва да се гласува проектосъстав на Министерски съвет, тъй като има издаден указ от президента.

"На път сме от политическа криза да преминем в много сериозна конституционна такава. Наистина ли смятате, че точката за правила за дистанционно участие на народни представители под изолация или карантина заради COVID-19 е съществената точка за дневния ред", попита Александър Ненков.

Народното събрание: Какво да се прави?*

Народното събрание: Какво да се прави?*

Ще има втори председателски съвет

Председателят на парламента Ива Митева отговори, че в деловодството е постъпило заявление от кандидата за премиер от ИТН Пламен Николов, че се отказва от номинацията за поста, а също така предложението за проектокабинет не е включено в програмата за Народното събрание по 47, ал 3. И няма постъпило такова предложение от нито една парламентарна група.

Народните представители приеха програмата на Народното събрание така, както е предложена, бе прието да се провежда и дистанционно участие в заседанието на 46-то Народно събрание. Депутатът от ДБ Калоян Янков бе включен да гласува дистанционно.