Кола-пътЗаради силния северен вятър, чиято скорост на места достига 20 метра в секунда, има селища, които са без ток и без вода.

“Гражданска защита” съобщи, че в Разградска област са останали три 20-киловолтови далекопровода за възстановяване. 20 села в областта са все още без ток. Днес до обяд повредите ще бъдат отстранени, обещаха от "Електроснабдяване". Заради силния североизточен вятър, достигащ до 8 метра в секунда са възможни нови аварии. Температурата в региона сутринта е била минус 12.8 градуса.

Републиканската пътна мрежа е проходима при зимни условия. Снегът постепенно спира, но днес все още ще превалява главно в източната част на страната. На места се образуват преспи и навявания. Все още са затворени пристанищата във Варна и Бургас. В по-голямата част пътищата са заснежени и частично заледени.

Изпълнителна Агенция “Пътища” съобщава, че Върбишкият проход, пътят Твърдица - Елена и Троян - Кърнаре са затворени за всички превозни средства. Агенцията препоръчва всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета, през Рижкия, Дюлинския проход и Петрохан. Товарните автомобили да са с вериги през Шипченския проход и Хаинбоаз, да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен – Стара река и Котел – Омуртаг. Леките автомобили да са с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета по пътя Симитли – Разлог – Банско и на Папазчаир. Затворен е и първокласният път Видин - София заради аварирал бензиновоз в района на Медовница. Всички автомобили трябва да са с вериги в целия кърджалийски регион, както и по пътя Бургас - Обзор.

По високите части на Родопите снежната покривка надхвърля 30 сантиметра. Температурите на височина над 2000 метра са около минус 18-20 градуса. Днес времето ще остане много студено и в комбинация със силния вятър има опасност от измръзвания, предупреждават от "Гражданска защита".