"Ред, законност и справедливост" получи доверието на 5 на сто от българските граждани, каза на пресконференция в НДК лидерът на партията Яне Янев, цитиран от БТА. Той посочи, че РЗС не е успяла единствено да постигне каквито и да е било резултати в Турция, защото там не действат техните послания "Спри корупцията!" и "Спри доганизацията!". Яне Янев каза, че РЗС ще направи всичко възможно, за да продължи занапред с изкореняването на корупцията, както и с голямата си стратегическа цел, свързана със свикването на Велико Народно събрание и с приемането на нова Конституция.

Лидерът на РЗС заяви, че биха участвали в изпълнителната власт само на експертен принцип. Яне Янев посочи, че признава безусловната победа на ГЕРБ, като победител на изборите. Нямаме никаква пречка да подкрепим ГЕРБ и "Синята коалиция" без да поставяме никакви условия, допълни той.

РЗС има един процент от вота в Европа и САЩ, което означава, че нашите послания са стигнали до интелигентните българи в чужбина, заяви Янев. В отговор на въпрос на БТА Янев каза, че контролираната демокрация им е попречила да вземат 10 процента на изборите.