От Ред, законност и справедливост разпространиха информация, според която фирмата „Великов, Савов и Ко" ООД в Елхово, със собственици Продан Първанов, Янко Димитров и Валентин Великов е издала фиктивен документ с невярно съдържание, че при тях е осъществен технически преглед на автобуса „Чавдар", причинил смъртта на 16 души край Ямбол.

По данни на РЗС автобусът изобщо не е посещавал този технически пункт, в нарушение на Наредба №32 за технически прегледи.

Нарушена е и Наредба №33 за автобусни превози, която изисква ежедневен контрол от механик на фирмата-превозвач.

Шофьорът на автобуса е назначен във фирмата-превозач ЕТ „Ем Си Ай - Слави Славов" само три дни преди инцидента, без да има трудов договор и необходимите медицински и психологически изследвания.

Припомняме, по-рано днес и шефът на транспортната парламентарна комисия Йордан Мирчев изрази съмнение защо ямоблския автобус минава технически преглед в Елхово.

Вицепремиерът Емел Етем също потвърди, че инцидентът е станал, поради технически проблем на машината, което буди недоумение, предвид факта, че прегледът е бил на 12 май.

News.bg потърси за коментар представител на фирмата „Великов, Савов и Ко" ООД", при която евентуално е извършен технически преглед на автобуса.

„Любезна" служителка отказа всякакви подробности и информация дали такъв преглед изобщо е извършван.

Помолена за телефон за контакт с директора на фирмата Продан Проданов, тя отговори, че той ще ни потърси сам, ако поиска.

С единствения коментар, че „се ровим в мъката на хората", тя затвори телефона.