Служителите от Областната дирекция на МВР в Ямбол, участвали в спасителните действия след тежката катастрофа под връх Бакаджик, са настанени в базата на министерството в курорта "Боровец", съобщиха от полицията.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков се е срещнал с тях и им е благодарил за професионалните действия в кризисната ситуация, съобщи БТА.

В продължение на пет дни 23-ма полицаи, пожарникари, разследващи полицаи и експерти от научно-техническата лаборатория ще преминат през възстановителна програма. Режимът им включва туристически походи, занимания със спорт и риболов. Служителите са придружавани от психолози и лекар.

В срещата си със служителите министърът лично е изразил благодарност за работата им по време на инцидента. Той е отбелязал, че подобна програма за възстановяване се организира за първи път. Миков е посочил, че това е възможност служителите да се отърсят от преживения стрес и да се възстановят по-бързо.

Припомняме, тежка катастрофа почерни тазгодишния Спасовден. 17 души загинаха, премазани от аварирал автобус, спускащ се от връх Бакаджика край Ямбол. Жертвите - предимно възрастни хора, са вървели по пътеката край пътя, отивайки на събора по случай Спасовден, провеждащ се всяка година в местността. 11 души са ранени, сред които 4 с тежки черепно-мозъчни травми.