Ямболският окръжен съд наложи мярка постоянно задържане под стража на собственика на фирмата превозвач Слав Слваов, чиито автобус катастрофира в четвъртък в местността „Бакаджиците". Това съобщи БНР.

Пред съда Славов е заявил, че причините за трагедията могат да бъдат две - или човешка грешка, или неизправност на автобуса.

Припомняме, автобус "Чавдар" на ямболската фирма "Ем Си Ай - Слав Славов" помете качващи се към връх "Бакаджик" хора за събора по случай Спасовден малко след 9:20 ч. сутринта. 

На около 200 метра от храма, по неизяснени към момента обстоятелства (най-вероятно повреда на спирачната система), водачът изгубил управлението и се врязал в изкачващите се пеш встрани от пътното платно посетители, както и разположени край пътя сергии.

Жертвите са предимно възрастни хора над 60-годишни, като 12 от тях са жени, 4-ма мъже има и едно 16-годишно момче. Всички са от Ямбол и околните села.

Според МВР машината е била неизправна, макар че е минала преглед на 12 май. Регистрацията на автобуса е от 1989 г. Собственикът на фирмата, чийто автобус причини трагедията - Слави Славов, беше задържан за 24 ч.