Днес в Ямболско е третият ден на траур заради тежката катастрофа с автобус. Ще бъдат погребани още от жертвите на трагедията, между които е и 16-годишният Цоньо Ганев от Ямбол. Момчето ще бъде погребано в стралджанското село Иречеково, от което загинаха още три жени.

На командно дишане в ямболската болница остават 83-годишната Радка Пехливанова. Останалите петима пациенти са в добро състояние.

В ареста остава собственикът на автобуса Слави Славов, съобщава БНР. Утре окръжната прокуратура вероятно ще иска от съда да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Назначена е петорна експертиза на предната част на близо 30-годишния автобус „Чавдар".

Иззета е документацията на фирмите, през което е минал на преглед. По делото вече са разпитани десетки свидетели. Нестабилното все още състояние на 61-годишния шофьор не позволява да бъде разпитан, но това се очаква да стане в близките дни.

Същевременно от община Ямбол започнаха благотворителна кампания за набиране на средства за пострадалите и близките на загиналите. По време на събитията за празника на Ямбол-Св. Дух, ще бъдат поставени урни за набиране на даренията.

Стабилно и без промяна е състоянието на двамата пациенти от ямболската трагедия приети в Неврохирургията на УМБАЛСМ „Пирогов" в четвъртък вечерта. Консултациите със специалист психолог имат положителен ефект за шофьора на автобуса и  пострадалата 50-годипна жена.